Föreningen - Karlskrona JSK - Skyttesport - IdrottOnline Klubb

Föreningen

Karlskrona Jaktskytteklubb startades 1967, klubbens stadgar antogs vid ett konstituerande sammanträde 26'e September 1967. Från början hette klubben Dacke, och medlemmarna kallades följdaktligen för "Dackarna" - dom som har lite kunskap om Blekinge och historia vet vem den ursprungliga Dacke var. Läs mer om Nils Dacke här.

Klubben bytte namn på början av 70-talet till Karlskrona Jaktskytteklubb på grund av att det finns en orienteringsklubb i närheten (OK Dacke) och det fanns ett och annat brev som gick vilse mellan klubbarna.

I motsägelse till namnet så ligger inte Karlskrona Jaktskytteklubb speciellt nära Karlskrona, 3 mil norr om Karlskrona på en ort som heter Brunsmo - strax söder om Smålandsgränsen i Nordöstra Blekinge.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:38

besöksräknare