Hoppa till sidans innehåll

Covid-19

19 APR 2021 13:46
Covid 19 - Skärpta regionala råd i Blekinge efter ökad smittspridning
  • Uppdaterad: 19 APR 2021 13:46

Region Blekinges smittskyddsläkare har from idag, 19 april, infört skärpta regionala råd med anledning en ökad smittspridning i länet. Dessa regionala råd gäller i två veckor (till och med 2 maj) och är överordnade de nationella allmänna råden som Folkhälsomyndigheten publicerade i december.

Länk

Dessa råd gäller:

Utöver Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd gäller från och med den 19 april 2021 följande skärpta råd i Blekinge:

  • En mycket skarp uppmaning riktas till allmänheten att inte umgås med andra än sin egen familj, i skolan eller på arbetsplatsen i den mån distansarbete inte är möjligt.
  • Blekinges kommuner håller sina idrottsanläggningar stängda för all verksamhet riktad till personer som fyllt 19 år, såväl inomhus som utomhus.
  • Vädjan till privata och föreningsägda anläggningar att begränsa tillgängligheten utöver vad pandemilagen tillåter.
  • All träning för vuxna bör ske enskilt utomhus.
  • Personer anställda i verksamheter där utbrott förekommer bör i så stor utsträckning som möjligt undvika vistelse i samhället.
  • Munskydd bör användas i offentliga inomhusmiljöer och arbetsplatser där nära kontakt under längre tid (inom 2 m mer än 15 min) inte går att undvika. Det gäller framför allt i miljöer där smitta konstaterats.

Vad betyder detta för våra aktiviter hos Karlskrona JSK?

1) Vi stänger klubbstugan så att vi inte riskerar att "springa på varandra". Den enda som ska ha tillgång till klubbstugan är aktuell skjutledare.

2) Vi är extra uppmärksamma så att vi håller avstånd till varandra.

Skribent: Jörgen Persson
E-post: Adressen Gömd

 

 

besöksräknare
besöksräknare
(2011-03-20)

Postadress:
Karlskrona JSK - Skyttesport
Jörgen Persson, Hellstensvägen 5
37142 Karlskrona

Besöksadress:
Brunsmo
37345 Rödeby

Kontakt:
Tel: 0455363020
E-post: klubben@karlskronajs...

Se all info